GAv6 Logotip

članci

Battlefield Heroes

Battlefield Heroes

Najava: Battlefield Heroes

<< članci

Objavljena: 13/04/08

Autor članka:

German

Battlefield Heroes je akciona igra u stilu crtića razvijena od strane Digital Illusions CE. Za ovu igru specifičan je sklop FPS & TPS (first- and third-person shooter) perspektive. Može se očekivati ovog ljeta za PC (Windows), ujedno ovo je prvi Battlfield serijal objavljen kao "Play 4 free". Očekujte fairplay igru, jer EA stavlja akcent na skill i strategiju sa drastično smanjenim učeščem kompjuterskih komponenti na krajnji rezultat, dok nam je svima bilo poznato da to nije bio slučaj sa predhodnicima ovog Battlefield serijala. Također će sistem balansirati timove na osnovu njihvog skil levela.

Battlefield Heroes sadrži modifikovani conquest mod koji na početku svakom timu osigurava 50 ticketa i 2 zastave. Ubijanjem protivnika i čuvanjem više zastava od protivničkog tima, smanjuje se broj ticketa suprotnog tima. U sukobu su dvije armije, National Army i Royal Army. Vrijeme ponovnog stvaranja je 5 sekundi. Time EA želi da smanji "dosadno" čekanje i učini igru što bržom i zabavnijom. Igrači ne biraju mjesto stvaranja. To za njih radi "Intelligent Spawn System" koji ih stavlja na najbliže lokacije borbe. Za očekivati je 2-3 mape na dan izlaska.
Ovaj put se borimo u službi komandosa, vojnika ili artiljerca.

Commando
Commando je jedinica lakog naoružanja specijalizovana na potajnim ("stealth") taktikama. Poznato je da će ovaj pripadnik jedinice biti opremljen snajperskom puškom i nožem. Mada snajperska puška neće nanositi veliku štetu protivniku. Imati će puno metaka, ali one-hit kill neće biti moguć. Commando je "špijunski" tip jedinice pa potom neće imati velik "health" u odnosu na druge jedinice.

Soldier    
Soldier je srednje naoružana/opremljena jedinica dobra na više polja na kojima djeluje. Posjeduje neke od sposobnosti kao što je liječenje vojnika koji je u neposrednoj blizini,da baca mnogobrojne granate, te da utvrđivanje položaja protivnika pomoću posebne opcije nazvane "See-the-Enemy". Ova opcija traje 10 sekundi, a ponovno korištenje je moguće tek nakon 30 sekundi. Vojnik će biti opremljen sa nekom od SMG puški (submachine gun).

Gunner
Gunner je najbolje naoružana jedinica. Rezultat toga je slaba i spora pokretljivost. Gunner će upotrebljavati teško naoružanje rafalne paljbe kao što su moćni  mitraljezi, racket lancheri, te bacači plamena. Specijalne osobine su sposobnosti da baca mnogo granata, također i da vrati mnogobrojne protivničke granate bačene na njegov položaj ili u neposrednu blizinu.

Sposobnosti su specijalne osobine koje može svaki igrač steći svojim rastom ranka. Poznate su samo neke od sposobnosti. Bacanje 15 bombi od jednom, vraćanje 7 protivničkih granata nazad na protivnika odjednom, raznošenje protivničkih tenkova sa Stun Grenades i sl. I naravno, kao i u svim predhodnim Battlefield serijalima, sve klase će posjedovati padobran.

 

System Specs
Minimalni sistemski zahtjevi za Battlefield Heroes:

Operating System: Windows 2000/XP or Windows Vista
CPU: 1.0 GHz
RAM: 256 Mb
Video Card: 64Mb DirectX compliant video card with at least pixel shader 2.0 support
Hard Drive space: 1Gb of space is required to install the game
Internet connection: 256kbit Cable/DSL connection 

 
          
   

spacer

<< članci

Objavljena: 13/04/08

Battlefield Heroes
Windows XP, Vista
Overlay
platforma

Windows XP, Vista

općenito

Žanr

Action, Cartoon-style shooter

Proizvođač

Digital Illusions CE

Izdavač

Electronic Arts

Website

http://www.battlefield-he

Datum izlaska

Vezani članci
-
Vezani Downloadi
spacer

spacer
BihnetGaming Area