GAv6 Logotip

članci

Dead Space

Dead Space

Najava: Dead Space

<< članci

Objavljena: 27/08/08

Autor članka:

Mel

NAJAVA:  DEAD SPACE

Žanr: HOROR Sci-Fi FPS (njami)

Izdavač: EA (Electonic Arts)

Datum izlaska: 20.10.2008. godine (dan prije noći vještica :D)

Dead Space nije igra za ljude koji boluju od različitih srčanih tegoba niti od problema sa slabim želudcem, zbog tematike odnosno, „poganih scena“ i naglih „trzavica“ u smislu mracnih babaroga (koje u igri predstavljaju horde ružnih i inficiranih aliena i pokojeg zaraženog člana posade) koje iskacu iz svakavih coskova, ali, na kraju, šta i očekivati od igre koja je radnjom smještena na ogromni rudarski svemirski brod. Na osnovu ovoga izloženog Dead Space se neće okititi titulom najkomforniji igre, ali prema najavama izdavača trebala bi se okititi titulom veoma dobre igre u tom žanru, koji je porilično presušio nakon DOOM-a, Pray-a i Quake 4.

Igra će se sastojat od 12 nivoa koji će u prosjeku trajati po sat ili sat i po, što nam garantuje nekih 20 sati nadam se žestoke makljaže sa dobrom pričom. Ono što svaki šuter (FPS) karakteriše jeste oružje, a u Dead Space-u pored standardnih vrsta pucaljki moči će te kao oružje koristiti različite modifikacije alata koje koriste rudari budućnosti, među njima možda je vrijedno spomenuti jednu vrstu kružne pile koja ispaljuje nazubljene diskove koje kada pogode, neprijatelja osakačuju ga na pogano realističan način (zbog toga ona gore preporuka nije za ljude sa slabim želudcem). Za standardne tipove oružja (vojne) u samoj igri nikada nećete imati dovoljno municije te će te moči testirati vašu kreativnost kako na najefikasniji način pobiti horde aliana. Važno je istaći da igra daje mogučnost upgradovanja oružja sa power nodovima kojih je u igri veoma malo, a tu se javlja i caka jer ti nodovi služe i za otvaranje nekih zaključanih vrata, pa će te se naći u situaciji da li nod iskoristiti za upgrade oružja ili otkriti šta se krije iza pojednih vrata.

Važno je napomenuti da postoje i djelovi levela koji se odvijaju u okruženju nulte gravitaciji, ili što bi ga englezi rekli zero G enviroment (oni koji su igrali i prešli CRY sjećaju se zero G okruženja u onoj planini gdje neznaš gdje si došao a gdje trebas otići).

Jah, još par detalja i vakat je za moju podnevnu kahvu, protagonista igre će se zvati Isaac Clarke, inženjer na gore navednom rudarskom brodu, pored aliena kojih ima različitih vrsta napadat će vas i ljudi koji su inficirani alienskom zarazom.

Na kraju, nadat je se da će igra ispuniti očekivanja i da će nam pomoći da preguramo još jednu jesen.

I još jedna sličica iz igre :D za završnicu. Podsjeća na DOOM 3 sa onim svojim klaustrofobičnim hodnicima i alienima koji iskaču iz čoškova, podova i sa plafona.

spacer

<< članci

Objavljena: 27/08/08

Dead Space
PlayStation 3, Xbox 360, Microsoft Windows
Overlay
platforma

PlayStation 3, Xbox 360, Microsoft Windows

općenito

Žanr

Third-person shooter, Survival horror, Action

Proizvođač

EA Redwood Shores

Izdavač

Electronic Arts

Website

http://www.deadspacegame.

Datum izlaska

2008

Vezani članci
-
Vezani Downloadi
spacer

spacer
BihnetGaming Area